Пак търсят шеф на кучкарника, заплатата е 850 лева
Пак търсят шеф на кучкарника, заплатата е 850 лева / снимка: Дарик Варна, архив

Местната администрация обяви конкурс за управител на Общинския приют за безстопанствени кучета в с. Каменар. Изискванията към кандидатите са поне степен "бакалавър" в някоя от областите ветеринарна медицина, животновъдство, администрация и управление, икономика. Изисква се и поне две години професионален опит в област, свързана с изпълняваните преки задължения.

Новият шеф на кучкарника ще получава 850 лева основната заплата. Основната цел на управителя ще е да организира и управлява функциите по осигуряване, ръководене и обслужване дейността на приюта, да осъществява контрол по спазването и осигуряването на необходимите зооветеринарни изисквания при престоя на безстопанствените кучета.

Документи кандидатите могат да подават до 30 декември. Подборът за заемане на длъжността ще се проведе чрез интервю.

Това е вторият конкурс за управител на кучкарника за последните две години. В края на 2013 г. Тогава изискванията бяха същите, с тази разлика, че се изискваше
степен "бакалавър" в областите ветеринарна медицина, животновъдство или общо инженерство. Обявената заплата бе 744 лева.

Уволниха новия шеф на кучкарника, представил фалшива диплома

Конкурсът преди две години бе спечелен от Анатолий Тодоров. Трудовият му договор обаче бе прекратен само месец след назначаването, след като се оказа, че е представил фалшива диплома.

От януари миналата година насам Общинският приют за безстопанствени кучета бе ръководен от временен управител.