Мъж, направил опит за убийство с дървен сап, застана на подсъдимата скамейка
Мъж, направил опит за убийство с дървен сап, застана на подсъдимата скамейка / DarikNews.bg

Състав на Окръжен съд – Габрово даде ход на наказателно дело за опит за убийство на мъж от Габрово. Подсъдимият по делото е обвинен, че на 23 август 2014 г., около 19:30 ч. на ул. „Батак” направил опит умишлено да умъртви 58-годишен мъж.

Той му нанесъл удар с дървен сап в област на главата, причинявайки му черепно-мозъчна травма. Прокуратурата е категорична, че смъртта на пострадалия не е настъпила, поради навременно оказаната му специализирана медицинска помощ. В хода на съдебното следствие са разпитани десет свидетели.

Съдебният състав изслуша и обясненията на подсъдимия във връзка с повдигнатото му обвинение. Съдът уважи исканията на страните за непосредствен разпит на неявилите се трима от първоначално посочените от обвинението свидетели, поради което отложи разглеждането на делото.

С оглед показанията на част от изслушаните свидетели съдът допусна до разпит, още две лица, които не са разпитвани до момента. За следващото съдебно заседание ще бъде изискана и справка от телефон 112 относно постъпилите сигнали за инцидента.

В хода на съдебното следствие трябва да бъдат изслушани и вещите лица, изготвили експертизите от досъдебното производство. Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 1 февруари 2016 година.