Баницата с тиква, известна и като тиквеник, е едно истинско зимно изкушение. Тиквеникът е задължителен за трапезата на Бъдни вечер, той е и много подходящ по време на Коледните пости.
У нас се произвеждат и хапват много тикви, но тиквеникът и печената тиква са може би двете най-популярни рецепти за използването на тиквата в кухнята.
Тиквеникът става най-вкусен с домашно точени кори, но точенето на кори си е сложна процедура, изискваща време и доста умения. Затова най-добере да го направите с готови кори.
На Бъдни вечер у нас тиквеник, по света - сливов пай
Днес Диди показва как да си направите вкусен, сочен и ароматен тиквеник, за да зарадвате всички вкъщи. Тиква, орехи и канела. Време е за тиквеник.
Приятно гледане, готвене и похапване!