Детската полицейска академия участва в атрактивни демонстрации
Детската полицейска академия участва в атрактивни демонстрации / netinfo

Децата-полицаи от СОУ „В. Левски” в Хасково днес наблюдаваха атрактивни демонстрации. Особен интерес предизвикаха помощните средства и полицейските автомобили. Те получиха полезна информация за личната им безопасност, запознаха се с различните служби, структури и дейности на МВР. Експерти им обясниха какво е престъпление и как да реагират, ако станат свидетели на такова.

В продължение на 7 месеца децата ще се обучават и ще участват в занимания и демонстрации в различни сектори – пътна полиция, пожарна служба, ще участват в „разследване” на „извършител на кражба”.

Както всяка година, така и тази, 14-ият випуск на Академията ще придобие знания за полицейската професия, за видовете полицаи и техните отговорности, че полицията не само разкрива престъпления, но и ги предотвратява. Основната мисия на обучителите е децата да се научат да се грижат за безопасността си и да реализират модели за превенция на агресивното поведение, насилие и асоциални прояви на децата.

 

Днес участниците в академията научиха и първия си важен урок: „Да не отминавам зов за помощ и да помагам на хора в беда”.