Откриха детска ясла Синчец
Откриха детска ясла Синчец / DarikNews.bg

С тържествен водосвет бе открита пребазираната детска ясла „Синчец" в Стара Загора. Основният ремонт на сградата, който започна през миналата година, изграждането на допълнителна пристройка към нея и пребазирането са на стойност над 1 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на община Стара Загора.

"Успяхме да реализираме една мечта на родители, баби, дядовци и цялата старозагорска общественост - децата от яслата да получат подходящи условия. Строителните дейности са на стойност 1 036 500 лв., а оборудването е на стойност 79 280 лв. Това което е постигнато в детската ясла като свежест на цветовете и удобство за най-малките е предпоставка за отглеждане на децата в много добра среда", коментира зам.-кметът Иванка Сотирова.

Тя подчерта, че по време на първия мандат на кмета Живко Тодоров почти всички детски ясли са ремонтирани. Единствено от ремонт се нуждае осма детска ясла и това най-вероятно ще се случи през 2016 година.

Детската ясла ще бъде посещавана от около 75 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи.

На церемонията по откриването присъстваха зам.кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов, директори на детски ясли и родители.