Оставиха в ареста мъж, ограбил жена със сила
Оставиха в ареста мъж, ограбил жена със сила / Sofia Photo Agency, архив

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Петър Станчев, разследван за грабеж. Втората съдебна инстанция потвърди като законосъобразни основанията за постоянния арест на 35-годишния обвиняем, съобщават от пресцентъра на Съдебната палата.

Разследващите установили, че само два месеца преди да изтече изпитателният срок на последното му осъждане, на 5 декември тази година Станчев нахлул във вилата на жена в курортна зона край Варна. Със заплахи за живота и удари, с които сломил съпротивата й, той ограбил лични вещи – лаптоп, мобилен телефон, старинни монети, накити и др. Част от тях полицаите открили в джоба на обвиняемия и в дома му при първите процесуално – следствени действия. Пострадалата жена, която сигнализирала органите на реда, разпознала по-късно грабителя.

Въпреки твърдението на Петър, че не е автор на грабежа, днес Апелативният съд във Варна потвърди наличието на обосновано предположение, че той е съпричастен към тежкото престъпление, което законът наказва със затвор от 5 до 15 години. Събраните до настоящия момент данни, материали, свидетелски показания и други са в подкрепа на този извод. И този съд споделя заключението, че многократно осъжданият Петър може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване, ако е с по-лека мярка процесуална принуда.

Определението на съда не подлежи на обжалване.