Ансамбъл „Пирин” с извънреден концерт
Ансамбъл „Пирин” с извънреден концерт / Община Благоевград - пресцентър

Концертът на Ансамбъл "Пирин" на 22 декември в зала „Яворов”, който е включен в празничната програма на Благоевград, предизвика изключителен интерес и вече всички билети за него са продадени.

В знак на благодарност и реверанс към своята публика, ансамбълът организира още един концерт от 17.30 часа на 22 декември, като билети за него могат да бъдат закупени на касата на зала „Пейо Яворов”, информираха от пресцентъра на Общината.

За почитателите на Ансамбъл „Пирин” са подготвени много изненади, като по време на музикалния спектакъл ще има и специални светлинни 3D ефекти.

Ансамбъл „Пирин“ прави първите си стъпки през 1954 година, с цел издирване и творческо пресъздаване на българския фолклор, за претворяване на сцената красотата на автентични фолклорни образци, както и създаване на произведения на фолклорна основа с участието на съвременни творци – композитори, музиканти, хореографи, художници, поети.

Досега ансамбълът е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти на света.