Музеят в Кюстендил показва играчки отпреди 7 хиляди години и помага за изработка на нови
Музеят в Кюстендил показва играчки отпреди 7 хиляди години и помага за изработка на нови / РИМ Кюстендил

"Играчки направи си сам" е озаглавена единадесета музейна работилница за деца в Регионален исторически музей - Кюстендил, която ще се проведе на 17- 19 декември.
Трудно е да се определи времето на поява на играчките в живота на децата, но със сигурност те съществуват от преди седем хиляди години. Затова говорят откритите при археологически разкопки находки, определени като вид игра и съхранявани в археологическата експозиция на музея в Кюстендил. Може да се предположи, че и умалените модели на масички и столчета от каменно-медната епоха също са използвани за забавление, информират от РИМ- Кюстендил. Музейният кът за деца и любопитни възрастни към Регионален исторически музей - Кюстендил (бул. „България" 55) ще работи на 17, 18 и 19 декември 2015 г., от 14.00 до 18.30 ч.
"С месец декември свързваме един от най-хубавите празници от годишния календар - Рождество Христово. Любовта към ближния и Христовата саможертва в името на човека поддържат силна вярата в доброто вече две хилядолетия. Затова на Коледа се случват чудеса, особено, когато вярваш в тях. Чудо е когато любимата играчка е под елхата с подаръци, когато желанията се сбъдват или мечтите станат реалност", се казва още в поканата на РИМ- Кюстендил.