Арестуваха плевенски строителен надзорник, поискал 35 000 лв. от строител
Арестуваха плевенски строителен надзорник, поискал 35 000 лв. от строител / dariknews.archive

Шеф на плевенска фирма за строителен надзор по европроекти за милиони беше задържан с подкуп. Пред скритата камера на предаването „Разследване" надзорникът поиска 35 000 лева от строител.

Людмил Духлевски трябва да одобри машини и съоръжения от строителен проект за около 3 милиона лева европейски пари. Без въпросното одобрение, изпълнителят на проекта губи над 100 000 лева - гаранция за добро изпълнение, която е внесъл в държавата.

На срещи, заснети със скрита камера, надзорникът иска от строителя 30% от 117-те хиляди лева гаранция, като уточнява, че парите ще дели между членовете на общинската комисия по проекта. Предлага средствата под масата да се предадат под формата на договор за консултантски услуги. А ден по-късно уточнява, че иска част от сумата - 10 000 лева, в брой.

Успоредно с разследването на Нова, по сигнал на строителя, започва да работи и „Криминална полиция". На уговорената среща за приемането на машините в района на Севлиево, надзорникът Духлевски е хванат с 10 000 лева белязани пари.

На надзорника вече е повдигнато обвинение за изнудване, за това, че е искал и получил 10 000 лева и от друг строител.

В момента Духлевски е задържан за 72 часа. Нова потърси позицията и на фирмата му, но от там се въздържаха от коментар./НОВА/