Над 120 деца в концерт на фондация Етническа хармония
Над 120 деца в концерт на фондация Етническа хармония / Дарик Русе, архив

Фондация „Етническа хармония“ кани русенци на празничен Коледен концерт от 17:30 ч. в Пленарна зала на Община Русе. Над 120 деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно”.

В концерта ще се изявят много таланти на танцовото, музикалното и певческо изкуство. В програмата са включени разнообразни арменски,български, турски, руски, ромски танци, вокални и инструментални изпълнения. Част от участниците са лауреати на международни престижни конкурси. Най-новото ревю „Приказни герои” на Професионална гимназия по облекло ще открие концерта под надслов„Приказно вълшебство” и ще потопи публиката в тайнството на коледните празници. Тереза Тодорова и Серджо Авакян ще поздравят всички гости на концерта с най-новите песни от своя репертоар.

Български и руски коледни песни ще изпеят децата от Детска хорова студия с ръководител Теодора Петрова. Коледари ще отправят наричания за здраве и благоденствие за всички присъстващи. В програмата редовно се включваарменският танцов състав „Хоменътмен”. Турски, български и ромски фолклор ще представят децата от дружество „Гюнеш”. Малките балеринки от състава на Снежана Байчева при читалище „Захари Стоянов” ще покажат наученото през годината. Както всяка година,няколко русенски фолклорни състава ще се изявят и ще поканя тпубликата на хоро.

Сред тях са фолклорен състав „Зора” при Общински младежки дом и фолклорен състав „Здравец” при Общински център заработа с деца. В програмата са включени и театрални етюди и стихотворения на изявени деца от детски градини и училища на града. Итази година добрият Дядо Коледа ще подготви богата почерпка и подаръци за малки и големи. Публиката в залата традиционно също ще се наслади на Коледни кулинарни шедьоври.