Министър Москов получи категорична подкрепа от Габрово
Министър Москов получи категорична подкрепа от Габрово / Ивелин Стоянов, личен архив
Министър Москов получи категорична подкрепа от Габрово
83220
Министър Москов получи категорична подкрепа от Габрово
  • Министър Москов получи категорична подкрепа от Габрово

Председателят на общинската организация на ДСБ в Габрово Ивелин Стоянов изрази категоричната си подкрепа за министър Петър Москов. Стоянов уточни, че подкрепя и подадената оставка на Христо Иванов, но според него Москов е гарант за реформите в здравеопазването.

Чуйте цялото интервю с Ивелин Стоянов в прикачения аудио файл.

Ивелин Стоянов заяви, че очаква от всички фигури, назначени на политически позиции да подадат оставки или да се разграничат от ДСБ. Председателят на ДСБ в Габрово каза, че към момента не е запознат с позицията на зам.-областния управител Добромир Валачев, но предположи, че до часове тя ще стане известна. По думите на Стоянов днес през деня се е чувал с Добромир Валачев, но той не бил взел своето решение.

"Не очаквам той да се дистанцира от ДСБ или да напусне партията", каза пред Дарик Ивелин Стоянов. Въпросът, който стоял пред Валачев, както и пред министрите на ДСБ, е че имат свой принос към реформите.

"Ако те сега се откажат ще бъде отстъпление", каза Стоянов и уточни, че министрите на ДСБ не трябва да подават оставки. "Категорично подкрепям оставането на министър Москов в кабинета", заяви Стоянов.

По повод изразеното различно становище от председателя Радан Кънев, общинският председател на партията в Габрово каза, че всеки има право на свое виждане по въпроса. Ивелин Стоянов каза, че всеки сам трябва да прецени дали да остане като кадър на този кабинет.

"Държавата би трябвало да се управлява от експерти. Ако в дадена сфера са започнали реформи, те трябва да се доведат докрай. В Габрово политически назначения, освен зам.-областният управител Добромир Валачев, няма", каза още пред Дарик Ивелин Стоянов.

"Ще направим всичко възможно да запазим коалицията "Реформаторски блок" на местно ниво. С ПП ГЕРБ имаме доста различия", заяви Стоянов. Той каза, че групата съветници в Общинския съвет не са подкрепили бизнес-програмата на ВиК-Габрово, ще направи това и при гласуването на местните данъци и такси.

"Не се виждаме като част от управляващите в Габрово", каза общинският председател на ДСБ.