Операция Плюшено мече зарадва 350 обитатели на домове в Плевенска област
Операция Плюшено мече зарадва 350 обитатели на домове в Плевенска област / pljusheno.meche

Тази година, за първи път операция „Плюшено мече" се проведе и в Плевен. По време на акцията с надслов надслов „Един дарител, едно дете, един подарък, безброй усмивки", бяха събрани подаръци за обитателите на 15 дома - в Плевен, селата Садовец и Тотлебен, в Луковит, Червен Бряг, Долни Дъбник и Пордим. Около 350 деца, младежи и възрастни хора в Центрове за настаняване от семеен тип, защитени жилища, домове за деца без родителски грижи, домове за възрастни хора с умствена изостаналост ще бъдат зарадвани за предстоящите празници. Общият брой на подаръците в действителност е по-голям, защото някой са си пожелали по няколко подаръка - например обувки, анцуг.

Операция "Плюшено мече" зарадва 350 обитатели на домове в Плевенска област
netinfo

Освен изпълнените желания на обитателите в посочените домове, за тях са подсигурени и общи консумативи като санитарни и хигиенни материали, спални комплекти и бельо, одеяла и дори телевизор и монитор за пожелалите това.

Организаторите в Плевен изказват своята благодарност към щедрите дарители, "защото те доказват, че въпреки негативните емоции в ежедневието, все още сме съхранили добротата". Всички дарители са вложили старание и любов и така, получателите на невероятните подаръци ще се почувстват специални и дарени не само с дрехи, играчки и всичко, което са си пожелали, но и с човешко отношение и обич.

"На всички, които взимат участие в тази инициатива съвсем безкористно можем само да кажем "Бъдете Благословени!". Всички подаръци бяха опаковани с толкова внимание, толкова хора се обадиха по телефона, за да попитат как да помогнат и по друг начин, че наистина тази кампания може да събуди вярата в хората. Ако трябва да опиша всички емоции, с които беше изпълнен офиса ми по време на кампанията няма да ми стигнат няколко часа. Но като обобщение ще кажа, че в събота разпределихме подаръците и тази седмица те ще стигнат до местоназначението си", сподели Ива Митева - организатор на операцията за Плевен и управител на Търговски комплекс "Макси".

Тя изрази надежда, тази инициатива стане традиция, защото тези хора имат нужда да знаят, че са част от това общество, и че ако държавата няма възможност да ги подкрепи, то има хора които с радост биха им помогнали и подали ръка, пък макар и веднъж в годината.

Операция "Плюшено Мече" е доброволческа инициатива, която постави скромното си начало преди 8 години с един дом за деца в неравностойно положение в град Бургас и през тези 8 години успя да набере толкова сила, инерция, подкрепа, любов, доброволци и дарители, че тази година ще обиколи цяла България и ще посети всички домове и всички деца в България.