За 10-ти път в Кърджали стартира Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа”
За 10-ти път в Кърджали стартира Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” / netinfo

За десета поредна година под патронажа на областният управител ще се проведе Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в подкрепа на децата с увреждания.

Над 20 училища от цялата област вече са заявили участие в традиционния коледен базар, на който учениците предлагат ръчно изработени сувенири, картички и предмети за бита, за да съберат средства за децата в нужда. Базарът ще се проведе на 16 декември, сряда, от 16,30 часа във фоайето на Дома на културата.

На 17 декември областният управител Илия Илиев ще бъде домакин на благотворителна вечер в ресторант „Перперикон“, на която бизнесът и институциите ще покажат съпричастието си към каузата на децата с физически увреждания и ще дарят средства за тяхното лечение и рехабилитация.

Коледната благотворителна кампания ще продължи до края на годината. Областният управител Илиев и екипът на областната администрация призовават всички граждани, фирми и институции, които желаят да се включат, да участват с дарения по банков път на сметката на партньорите от читалище „Обединение“ в Първа инвестиционна банка.

 

През миналата 2014 година над 100 фирми, институции и училища подкрепиха инициативата. За последните 6 години кампанията е събрала дарения в размер на 73 800 лева.