Младото момиче, което пострада при катастрофа на АМ „Тракия“, остава в много тежко състояние
Младото момиче, което пострада при катастрофа на АМ „Тракия“, остава в много тежко състояние / dariknews.bg/архив

20-годишното момиче, което пострада при тежка катастрофа на АМ „Тракия“ преди дни, остава със сериозна опасност за живота. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги“, където лекари се борят за живота на младата жена.

„Пострадалата е на механична вентилация и има неврологичен дефицит, което значи, че съществува изключително голяма вероятност да остане парализирана от врата надолу“, обясниха от пресцентъра на здравното заведение.

Сигналът за пътния инцидент в района на 139-ти километър на АМ “Тракия”, посока Бургас, ре подаден в 14.20 часа на 8 декември. По първоначални данни лек автомобил “Фолксваген” със старозагорска регистрация се движил с несъобразена скорост, не спазил дистанция и се блъснал отзад в предприел изпреварване влекач “Мерцедес” с полуремарке, управляван от 37-годишен пловдивчанин.

В болница с опасност за живота бе транспортирана 20-годишната шофьорка на колата. Тя бе приета по спешност със счупени и разместени шийни прешлени и бе оперирана от екип от неврохирурзи. Прешлените са стабилизирани, но ръцете и краката на момичето са парализирани, обясниха от здравното заведение.