Съдии от Черна гора и България за мача с КК Кожув
Съдии от Черна гора и България за мача с КК Кожув / Берое

Съдии от Черна гора и България ще ръководят последния двубой на Берое в Балканската лига за 2015 г. В сряда старозагорските баскетболисти се изправят срещу македонския КК Кожув в среща от група А, двубоят ще се играе в общинската спортна зала „Стара Загора".

За първи рефер на срещата бе определен Зоран Сутулович от Черна гора. Това ще бъде третият двубой на 49-годишния съдия в тазгодишното издание на Балканската лига. През октомври той свири двубоя Ловчан-Теодо от група В, където е другият български представител Левски. Миналата седмица Сутулувич бе част от съдийския състав на двубоя от група А между КК Кожув и Сигал (Прищина). Срещата завърши с успех за домакините от КК Кожув с 68:62.

Втори съдия на двубоя между Берое и КК Кожув ще бъде Милосав Калудиерович. 37-годишният рефер от Черна гора вече е бил част от съдийския състав на един двубой на „зелено-белите" от Балканската лига - срещата с КК Кожув в Гевгелия, Македония на 10 ноември. Тогава старозагорци отстъпиха с 81:90.

Третия съдия на мача в сряда в Стара Загора ще бъде Светлана Стоянова. За 27-годишната българка това ще бъде дебютен мач в Балканската лига.

До този момент съперникът на Берое - КК Кожув е на второ място в класирането на група А. Тимът от Македония има две победи и три поражения. Берое пък е на последното място в потока с четири поражения.

Вчера баскетболистите на Берое получиха почивка след поражението от Балкан (Ботевград) в събота в поредния кръг на Националната баскетболна лига. От днес „зелено-белите" започнаха подготовка за срещата с КК Кожув като програмата им предвижда общо четири занимания преди срещата в сряда от 18,00 часа.