Съученици организират благотворителен базар за Борислава
Съученици организират благотворителен базар за Борислава / netinfo

Съученици на пострадала при катастрофа тийнейджърка организират Коледен благотворителен базар в нейна подкрепа. Това не е първата подобна инициатива за събиране на средства за Борислава Колчагова.

18-годишното момиче пострада при тежка катастрофа през август 2014 г., близо три месеца Бори бе в кома, след това започна възстановяването й. Част от средствата за това с дарителски кутии из целия град събраха нейните съученици. „Бори премина през големи трудности, но с борба тя постигна много, налага й се да се бори  още и се нуждае от рехабилитация“ – обясняват абитуриентите от ПМГ"Акад. Никола Обрешков"-Разград Маргита, Моника Симона и Джони в призива си към разградчани да се включат в новата им инициатива.

Благотворителният коледен базар е в събота, 19 декември, във фоайето на Новия театър, от 10,30 до 17,00 ч. Организаторите призоват хората с добри сърца да се включат и като продавачи и като купувачи в базара.

В кампанията се включи и фен клубът на „Лудогорец“, в момента тече онлайн търг за продажба на футболна топка с автографи от звездите на отбора и шал с автограф на футболиста на годината Марселиньо, първоначалните цени са 100 лева и 40 лева.  Търгът се провежда ето тук.

Дарителски кутии за Бори има и в заведенията: "Famous", "Лятно кино", "Винарна Абритус" и "Stop Моцарела".