Варненци с благородна кауза – събират капачки в помощ на недоносени бебета
Варненци с благородна кауза – събират капачки в помощ на недоносени бебета / Дарик Варна
Варненец с благородна кауза – събира капачки за медицинска апаратура
83208
Варненец с благородна кауза – събира капачки за медицинска апаратура
  • Варненец с благородна кауза – събира капачки за медицинска апаратура

„Аз вярвам и помагам“. Това е името на кампанията, на която се е отдал варненецът Владислав Николов. Младият мъж събира пластмасови капачки с помощта на доброволци, а каузата е с парите от тяхното рециклиране да се купи нова медицинска апаратура за неонатологиите на АГ-болницата и „Св. Анна“ във Варна.

Идеята за благородната инициатива идва съвсем спонтанно, след като група млади хора обединяват усилия, за да помогнат на дете. Приятели на Владислав Николов решават да събират хартия и средствата от нея да дарят на болния Павел. Тогава за около седмица те успяват да натрупат над четири тона и половина. Така се ражда и идеята да се събират капачки.

Кампанията бързо набира популярност. Започват да се отзовават всякакви хора, разказа пред Дарик Владислав. Тя е насочена към недоносените бебета и закупуването на техника за тях, тъй като те трябва да се борят за живота си, а съвременната медицина вече разполага с апаратура, която помага за това.

Справяйки се с тази кауза, вероятно ще се появи нещо ново - също толкова важно и значимо. Затова кампанията няма краен срок, казва Владислав. Всеки, който иска да се включи в нея и да помогне на недоносените бебета просто като събира капачки, може да потърси организаторите на Фейсбук страницата „Аз вярвам и помагам“.

Още за благородната инициатива, чуйте в звуковия файл