Изложба показва новините на зрителите за 2015 година
Изложба показва новините на зрителите за 2015 година / Дарик Русе, архив

Пътуващата изложба на БНТ 2 – ,,Новините на зрителите през 2015г. тръгва на обиколка из страната. Първата спирка е Русе, в комплекс “Канев център“.  Експизицията ще открие в 17.00 часа областният управител Стефко Бурджиев. Със снимки, извадени от репортажите, обществената медия припомня знакови събития от годината за всеки от регионите на Русе, Пловдив, Варна, Благоевград и София. Русенци и гостите на града ще могат да я разгледат до 20-ти декември.

Кадрите, включени в изложбата, показват разрастването на най-успешната кампания на новините на БНТ 2 ,,Купувам българско‘‘ и приноса й към по-лесния достъп на българските производители до търговските вериги. Помогнахме и за въвеждането на еднодневни трудови договори. Репортерите на БНТ 2 започнаха акция за търсене и показване на незаконните сметища в страната. Целта е кметовете да ги забележат и да ги премахнат.

 

Екопротестът в Русе срещу замърсяването на въздуха; разкриването на схемата за продажба на органи в сайтове за колективно пазаруване; акцията на БНТ 2 срещу незаконните автогонки в София и страната; разкриването на нова схема, измислена от шофьорите, за да не плащат за зелена зона – всичко това, както и много други репортажи от годината са събрани на едно място в пътуващата изложба на новините на БНТ 2. От 22 до 28 декември изложбата ще бъде в Пловдив в Дома на културата “Борис Христов”. На 29 декември  ще пристигне във Варна в търговския център на бул. Владислав Варненчик 186. На 4 януари изложбата ще е в Благоевград в арт салона на Радио-телевизионния център. От 11 до 18 януари изложбата ще е в София в фоайето на НДК.