"Украйна изхвърля боклуците от къщата". Това написа във Facebook руският вицепремиер Дмитрий Рогозин в коментар на снимката, на която се вижда схватката между депутата Олег Барна с премиера Виктор Яценюк в украинския парламент.

"Изнасят го като надуваема кукла от сексшоп", добавя вицепремиерът.

Бой в украинския парламент, изнесоха премиера на ръце

В петък в украинския парламент Барна, депутат от президентската фракция "Брок Петро Порошенко" се хвърли към трибуната и грубо натика в ръцете на премиера букет червени рози. След това депутатът хвана яко премиера за чатала и го изнесе с букета в ръце иззад трибуната. На помощ на Яценюк се втурнаха депутати от неговата фракция "Народен фронт" и се завърза ръкопашен бой, прераснала в масова разправия.

В свой коментар за случилото се Яценюк отбеляза, че в парламента има "доста дебили".

Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова също направи ироничен коментар в социалните мрежи на снимката, която влезе във всички информационни агенции, направена по време на схватката на Яценюк с Барна. "Нагледен пример за хибридна война в Украйна. Хибридите са пред вас", лаконично написа Захарова като текст под снимката.

Олелията и особено измъкването на премиера иззад трибуната на украинския парламент не остана незабелязана от ползващите интернет в Русия. Особено впечатление направи и моментът, в който Барна сграбчи Яценюк за тестисите. Ползващите портала Coub в продължение на часове пълниха мрежата с безброй хумористични минифилмчета, озвучени с различни романтични мелодии, съобщи "Взгляд".

Източник: БГНЕС