14 служители на митнически пункт Капитан Андреево до момента са задържани при съвместна спецакция на ПРБ, ДАНС, ГДБОП и ОД на МВР-Хасково за противодействие на корупцията, съобщават от прокуратурата. Участват общо над 140 служители на посочените институции.

Извършват се над 100 претърсвания на домове, автомобили и служебни помещения на митнически пункт "Капитан Андреево", както и лични обиски на митнически служители, от които 81 с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд.

Иззети са различни по размер парични суми.

Процесуално-следствените действия продължават и в момента и се извършват на територията на ГКПП Капитан Андреево и в градовете Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли.

Спряно е движението към България от Турция. От турска страна вече се е образувала опашка.

Премиерът Бойко Борисов също коментира спецакцията ГКПП "Капитан Андреево".

„Върви операция на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП. Десетки митничари от това, което ми е докладвано онзи ден на оперативката, са ги снимали как взимат парата. В борбата за контрабандата и корупцията правим много неща и те са видими", заяви премиерът.

„Аз съм информиран. Информираме и турската страна, че временно малко ще има по-трудно преминаване на КГПП, докато ги арестуваме защото 80-100 обвинени има, от доста време се наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата, а тези пари ни трябват за тези пътища", заяви Борисов.

По думите му 2,6 млрд. лв. са отивали допреди тази година в организирана престъпност от корупция.

Бойко Борисов присъства на откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола - Разлог.

Източник на видеото: Novanews.bg