Петър Москов отговори на призивите за оставка с Моят път на Франк Синатра
Петър Москов отговори на призивите за оставка с Моят път на Франк Синатра / снимка: БГНЕС, архив

„Дните от календара не са за умиране. Те са за раждане и за надежда, или за спомена за нея. Да ти напомнят да следваш пътя си дори, когато всички казват, че има други пътища към храма". Това написа днес в профила си във Facebook здравният министър и заместник-председател на ДСБ д-р Петър Москов ден, след като лидерът на партията Радан Кънев призова своя колега да се оттегли от управлението на повереното му ведомство. Москов отправи своето послание, като сподели във Facebook песента „Моят път", станала популярна благодарение на гласа на американския певец Франк Синатра.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви снощи, че очаква Петър Москов да се оттегли от поста министър на здравеопазването, след като ГЕРБ бламира най-важния приоритет на Реформаторския блок - съдебната реформа. "Очаквам от Петър Москов да се оттегли от управлението, но има решения, които не се взимат от един човек", заяви Кънев в предаването "Панорама" на БНТ.

Днес ДСБ се очаква да обсъди бъдещите си действия, но Радан Кънев в лично качество вече оттегли подкрепата си за правителството на Бойко Борисов.

Публикацията си в социалните мрежи днес здравният министър прави по повод 100-годишнината от рождението на легендарния изпълнител, която отбелязваме днес.

„Преди 100 години на този ден се ражда Франк Синатра. Появява се на този свят в безнадеждно място в Ню Джърси...", пише Москов в профила си.

Следва посланието: „Дните от календара не са за умиране. Те са за раждане и за надежда или за спомена за нея. Да ти напомнят да следваш пътя си дори, когато всички казват, че има други пътища към храма. И дори да не приемат решенията ти и въпреки помията да се усмихнеш, за Франк", пише здравният министър.

Написаното е първият пост на Москов в личния му профил от 15 ноември досега. Той е публикуван след няколкодневно мълчание от страна на министъра и ден след като лидерът на ДСБ Радан Кънев призова колегата си да се оттегли от своя пост.

В евъргрийна, популяризиран от Синатра, се казва:

„Сега, когато наближава краят и аз се изправям пред финалното си представление, сигурен съм, приятелю, че ще го кажа ясно: Живях пълноценно, пътувах надлъж и нашир, имах разочарования, но най-важното е, че постъпих, както трябваше да постъпя, и направих всичко по моя начин".