Пияни и разсеяни шофьори по улиците
Пияни и разсеяни шофьори по улиците / Дарик архив

Катастрофа на бул. “България” без тежко пострадали регистрираха пътните полицаи. Вчера, около 15.30 часа лек автомобил “Фиат” с водач на 44 год. от Пловдив не спира на знак “Стоп” и удря лек автомобил “Опел”, управляван от 28-годишен негов съгражданин. При удара първата кола отскача и удря “БМВ” с 22-годишен шофьор от Велинград. Пострадал е виновният за произшествието водач, който е прегледан на място и освободен за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от водачите.

Пешеходка бе ударена пък на кръстовището между булевардите “Санкт Петербург” и “Освобождение” в Пловдив. Около 19.00 часа в дежурната на сектор “Пътна полиция” бе получено съобщение от Спешен кабинет за пострадала от катастрофа. Оказало се, че 53-годишната жена докато пресичала на пешеходната пътека била ударена от лек автомобил “Опел”, управляван от 52-годишен мъж от Пловдив. След удара, водача на автомобила оказал първа помощ и закарал пострадалата в болнично заведение. Няма данни за употреба на алкохол от шофьора.

29-годишен първомаец е бил задържан вчера сутринта. Около 9.30 часа автопатрул спрял за проверка лек автомобил “БМВ” на ул. “Ген. Скобелев” в Първомай. Оказало се, че младият мъж бил седнал зад волана с 2.57 промила алкохол. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Същото е било заведено и срещу 34-годишна пловдивчанка. В ранните часове на вчерашния ден тя управлявала “Мини Купър” по бул. “Освобождение” в Пловдив. Направеният ѝ алкохолен тест отчел 1.54 промила алкохол в издишания въздух.