Саудитски принц нарече Доналд Тръмп позор за Америка
Саудитски принц нарече Доналд Тръмп позор за Америка / Guliver/Getty Images

Саудитският милиардер и член на кралското семейство принц Уалид бин Талал нарече републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп позор за Америка и каза, че той трябва да се оттегли от предизборната кампания, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Принц Уалид ръководи холдинга Кингдъм (Kingdom Holding Co), който има дялове в американския банков гигант Ситигруп (Citigroup), в парка ЕвроДисни, медийната империя Нюз Корпорейшън и хотелската верига "Четири сезона" (Four Seasons) и Туитър.

Тръмп възмути социалните мрежи

"Доналд Тръмп, Вие сте позор не само за Републиканската партия, но и за цяла Америка", написа принцът в акаунта си в Туитър. "Оттеглете се от надпреварата за президентските избори в САЩ, които никога няма да спечелите", добавя Уалид, който е племенник на крал Салман.

Кабинетът на принца посочи в комюнике, че неговият туит е реакция на антиислямското изказване на Тръмп, който иска на мюсюлманите да бъде забранен достъп в Съединените щати.

10 от най-интересните идеи и убеждения на Доналд Тръмп

Реакцията на американския милиардер не закъсня - часове по-късно той написа в Туитър: "Тъпият принц Уалид иска да контролира нашите американски политици с парите на тате. Няма да може да го прави, когато бъда избран", съобщи Ройтерс.

Източник: БТА