Регионален конкурс за коледна картичка „Подари коледна усмивка“
Регионален конкурс за коледна картичка „Подари коледна усмивка“ / Габриел Станишев

Художествена галерия „Христо Цокев“ организира за трети пореден път Регионален конкурс за коледна картичка на тема: „Подари коледна усмивка“.

По традиция картичките се продават с благотворителна цел в подкрепа на инициативата на Президента на Р България – Българската коледа.

В конкурса се включиха ученици от 13 училища, 7 детски градини и една школа по рисуване.

Участие взеха над 500 деца в следните възрастови групи:

  • До 7 години
  • От 8 до 10 години
  • От 11 до 15 години.
Регионален конкурс за коледна картичка Подари коледна усмивка
netinfo

Тричленно жури определи победителите в конкурса, които ще бъдат обявени и наградени на изложбата - базар, която ще се проведе на 12 декември /събота/ от 14.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“. В тържеството участие ще вземат пианисти от музикален клуб „ВЕСЕЛА“ и танцьори от клуб по спортни танци „РИТМИКА“.

Картичката която ще бъде изпратена на Президента на Р България е нарисувана от Габриел Станишев на 11 години от VIб клас на СОУ „Райчо Каролев“.

Най-малките деца, които ни  подкрепиха в благотворителната кауза са на три годишна възраст.

Получихме над 650 картички. Като своеобразен първенец можем да отличим ОУ „Ран Босилек“. Аплодисменти заслужава Цветина Белчева на 6 години, възпитаник на ЦДГ „Явор“, която ни е изпратила 12 картички.

Бихме желали да изкажем специални благодарности и възхищение на децата от Помощно училище „Николай Палаузов“ – Габрово и на учениците от Възпитателно училище-интернат „Св.Св. Кирил и Методий“ - с. Керека.

Те проявиха завидно благородство, независимо от факта, че самите те са в неравностойно положение и имат нужда от подкрепа. Техният приемер е доказателство за това, че добрината няма граници.

Обръщаме се към всички, които желаят със своя дарителски жест да покажат съпричастност към съдбата на болните деца.

Всеки който желае да закупи картички може да го направи всеки работен ден до 23 декември от 9.00 до 18.00ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“.