Хилари Клинтън: Бил Клинтън може да бъде от полза в Белия дом
Хилари Клинтън: Бил Клинтън може да бъде от полза в Белия дом / снимка: БГНЕС, архив

Хилари Клинтън каза, че няма да бъде много удачно съпругът й Бил да се занимава с аранжировката на цветята в Белия дом, но ще бъде от полза като домакин и съветник, ако тя бъде избрана за президент на САЩ догодина, предаде Асошиейтед прес.

"Ще го питам за икономиката, как да се справим много трудните характери по света", каза Клинтън в предаване по телевизия Ен Би Си, от което бе излъчена днес кратка част. Тя допълни, че руският президент Владимир Путин е един от тези "трудни характери".

Тя отговори така, когато водещият Сет Мейърс я попита: "Понеже сте били първа дама, какви качества притежава съпругът ви, които да са подходящи за тази работа?"

Тя каза, че Бил Клинтън е чудесен домакин и обича да развежда гостите, но "да избира цветните аранжировки, може би не." И тъй като си пада по веганството - яде риба, но не яде месо и млечни продукти - "може да бъде полезен с информация какво да бъде менюто" за гостите вегани.

Мейърс я попита и дали ще бъде трудно да държи Бил Клинтън настрани, ако стане президент.

"Може би има някои случаи, в които не искам да го правя", отговори тя и припомни пътуването на съпруга си до Северна Корея, за да освободи двама американци. "Никога не знаеш кога ще ти потрябва".

Източник: БТА