Заловиха трима таксиметрови шофьори, превозващи бежанци
Заловиха трима таксиметрови шофьори, превозващи бежанци / dariknews.bg/архив

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство срещу трима таксиметрови шофьори за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната.

Към 11 часа нчера, на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив в посока София, патрул на сектор „Престъпления по пътищата“ към ОД на МВР-Пловдив спира за проверка три таксиметрови автомобила, марка „Дачия“, с хасковска регистрация. Установени са тримата шофьори, които са Хасково.  В колите пътували петима мъже и две жени, на възраст от 20 г. до 38 г., както и малолетни лица, сред които бебе на 11 месеца. Те са били без документи за самоличност. По-късно е изяснено, че това са граждани от Сирия и Ирак, които  са се насочили към Западна Европа. Те са настанени в Регистрационно-приемателен център.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са проведени разпити на свидетели. Тримата водачи на автомобилите са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. Предстои извършването на редица процесуално-следствени действия по бързото производство.