Ансамбъл „Пирин“ с концерт в Благоевград
Ансамбъл „Пирин“ с концерт в Благоевград / Община Благоевград - пресцентър

Ансамбъл „Пирин” ще изнесе грандиозен музикален спектакъл в Благоевград. Той е предвиден за 22 декември и е част от Коледния фестивал в областния град, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Жители и гости на град ще могат за посетят концерта, който ще започне в 19:00 часа в зала „Яворов“, като билети за събитието се предлагат на касата на залата. За публиката са подготвени много изненади, като по време на спектакъла ще има и специални светлнни 3D ефекти.

Миналата година Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 60 години от своето създаване. Съставът прави първите си стъпки през 1954 година, с цел издирване и творческо пресъздаване на българския фолклор, за претворяване на сцената красотата на автентични фолклорни образци, както и създаване на произведения на фолклорна основа с участието на съвременни творци – композитори, музиканти, хореографи, художници, поети.

В своята творческа биография и репертоар Ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Ансамбълът има издадени 12 дългосвирещи плочи, 16 аудиокасети, 6 компактдиска, 3 видео касети и множество рекламни издания.

С над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти на света, състават не спира да радва своите почитатели.