Главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи се срещна днес с областния управител на Кърджали
Главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи се срещна днес с областния управител на Кърджали / netinfo

Областният управител Илия Илиев се срещна с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, който е на двудневно посещение в региона. Двамата разговаряха за толерантното съжителство и разбирателството между етносите в Кърджалийско, което създава усещане за сигурност и спокойствие у хората, независимо от религията, която изповядват, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Духовният водач на мюсюлманите даде областта за пример по отношение на диалога както между етносите, така и между православните свещеници и мюфтията. Областният управител бе категоричен, че разделението на хората по етнически или религиозен признак му е дълбоко неприсъщо и че доброто отношение е онова, което му носи лично удовлетворение в работата, защото пред Бог всички сме равни, независимо как го наричаме. Двамата бяха единодушни, че жителите на Родопите са изключително кротки, гостоприемни и благочестиви и заслужават да имат по-висок стандарт на живот, стъпка към който е отварянето на прохода Маказа и развитието на трансграничното сътрудничество.

 

Поводът да посещението на главния мюфтия е Трети национален семинар на служителите от мюсюлманското вероизповедание, който стартира днес Момчилград.