Община „Тунджа подготвя нов проект
Община „Тунджа подготвя нов проект / Община Тунджа

Община „Тунджа" кандидатства с проектно предложение по процедура „Подкрепа за предучилищното образование и подготовка на деца в неравностойно положение" по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

Планираната продължителност на дейностите по проекта е 24 месеца. Общата стойност е около 427 хил.лева.

Проектното предложение е изготвено и при одобрение ще се реализира в партньорство с Центъра за образователни програми и социални инициативи, гр. Ямбол, с Начално училище „ Васил Левски", с. Завой и петте общински детски градини: ОДЗ „Дечка Сюлемезова", с. Веселиново, ОДЗ „ Изворче", с. Кабиле, ОДЗ „Щурче", с.Кукорево, ЦДГ „Звездица", с. Скалица и ОДЗ „Кольо Тенев", с. Тенево.

Дейностите в предложението са насочени към деца от етническите малцинства и/или маргинализирани групи и семейства, търсещи или получили международна подкрепа и към техните родители.

Целта на схемата за безвъзмездна финансова помощ и на проектното предложение е да бъдат създадени условия да се подпомогнат децата от етническите малцинства и от маргинализирани групи и семейства и техните родители чрез подобряване на условията за равен достъп до предучилищна подготовка и възпитание, допълнителни занимания с деца, чийто майчин език не е български преди постъпване в първи клас, насърчаване общуването и участието в съвместни изяви на деца от различните етноси иосигуряване на специализирана подкрепа от психолог и логопед.