Мотористите от Плевен с амбиция да зарадват децата в 7 дома за деца в неравностойно положение
Мотористите от Плевен с амбиция да зарадват децата в 7 дома за деца в неравностойно положение / dariknews.archive

На 11 декември на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, представители на пет плевенски мотоциклетни клуба обявиха поредната си благотворителна кампания за събиране на средства за деца в неравностойно социално положение.

Тази година любителите на мотоциклетния спорт имат амбицията да разширят кръга от участници в акцията. Това обясни Румен Янакиев - представител на мотоклуб "Огнени сенки" - Плевен

В първата благотворителна кампания миналата година, любителите на моторите от Плевен са събрали 5000 лева на Дом "Майка и дете" в Плевен.

Румен Янакиев припомни, че на Коледа 2014 г. над 300 мотоциклетисти от Плевен, облечени като Дядо Коледа, отидоха в мото поход до Дома за медико-социални грижи в Плевен, за да дарят памперси, играчки и лакомства, като отделно от това са били събрани и дрехи и обувки за децата в дома.

Той обясни, че миналата година благотворителната кампания е започна близо седмица преди Коледа и тази година мотористите са решили да започнат по-рано, защото амбицията им е да помогнат на всички деца в неравностойно положение в Плевен.

Така на тази Коледа дарения ще трябва да бъдат раздадени отново в ДМСГ в кв. "Дружба", Дом "Детелина" в кв."Сторгозия", Защитена къща за младежи с умствена недостатъчност" в кв."Сторгозия", както и в четири Центъра за настаняване от семеен тип в Плевен - в кварталите "Дружба", Сторгозия", Девети квартал и този на ул. "Бяло море".

Организаторите се надяват тази година кампанията да се разрастне и имат желание да помогнат и на хората в Дома за възрастни хора в село Бохот.

Всъщност коледните походи в Плевен започват през 2008 г. Като през 2013 г. В студеното време излизат около 80 мотора, а миналата година бяха над 300.
За тази година очакванията са мотористите да са много повече, а и събраните средства да са поне двойно повече.

За целта този път в Плевен са поставени урни за събиране на средства - в "клуб "Огнени сенки" на ул. "Драган Цанков" - 10, в магазин "Фантазия" на ул. "Шипка", в офиса на куриерска фирма "Еконт" на бул."Христо Ботев" - 94, и в Бар "Рок енд рол" на ул. "Васил Левски" - 98. Урна ще бъде поставена и в завод "Мизия" с любезното съдействие на плевенския бизнасмен Христофор Дочев.

За гражданите, които искат да дарят освен финансови средства в урните и дрежи и обувки, е регистриран и мейл: motokoleda@abv.bg, чрез който да се свързват с организаторите на благородната инициатива.

Тази вечер в Бар "Рок енд рол" ще се състои благотворителен концерт на група "Експел", съобщи Румен Янакиев.

По време на срещата мотористите изразиха надежда, тази идея да обхване цялата страна.
Те информираха също, че планират в късния след обед на Коледа, след раздаването на подаръците за децата в неравностойно положение, на пл."Възраждане" да извият българско хоро - без моторите реазбира се, като събитието ще бъде съгласувано с Община Плевен.

В срещата с медиите участваха още Емил Братоев от "Ендуро клуб" - Плевен, Емил Костадинов - председател на мото клуб "Камикадзе", Пламен Маринчев, също от мото клуб "Камикадзе", Пламен Недев - председател на мотоклуб "Пътни братя" - Плевен, касиерът на мото клуб "Пътни братя" и касиерът на мото клуб "Пътни братя" - Ивайло Николов.