Ученици от бургаска област ще мерят познания по история
Ученици от бургаска област ще мерят познания по история / netinfo

Младежка Банка Бургас и „Обществен дарителски фонд - област Бургас" организират ежегодното състезание по История „Моята България ". То ще се проведе между училищата в областта и ще се реализира със съдействието на Община Бургас, Регионален инспекторат по образованието Бургас и Дом на НХК.
Същността на състезанието се състои в представяне на мултимедийна презентация по предварително изтеглена тема от Българската история. В надпреварата ще вземат участие ученици от 13 училища с 23 отбора общо.
Основната идея на надпреварата е развитие на индивидуалните способности на учениците, както и повишаване на уменията им за работа в екип, като същевременно се повишат и задълбочат познанията им по Българска история.
Крайните победители ще бъдат определени от компетентно жури в състав: Деан Божинов - старши експерт по обществени науки и гражданско образование към Регионалния инспекторат по образованието град Бургас, Милен Николов - Директор на Регионален исторически музей Бургас, Даяна Котева - асистент в университет «Проф. Д-р Асен Златаров» гр. Бургас, Красимира Войнова - учител по история в Гимназия за романски езици «Г. С. Раковски» и Георги Николчев - Председател на Обществен дарителски фонд - област Бургас. Подкрепата на публиката също ще допринесе за формиране на крайния победител.
Състезанието ще се проведе на 12.12.2015, от 13.00 часа в Дом на НХК.