Кънев няма намерение да предложи нов правосъден министър
Кънев няма намерение да предложи нов правосъден министър / снимка: БГНЕС
Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ
83143
Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ
Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ
  • Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ
  • Кънев: Сегашното управление се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ

Управлението се оформя да бъде на ГЕРБ, ДПС и АБВ. Анализът дойде от лидера на ДСБ Радан Кънев, който обясни, че в събота партията ще вземе решение как да излезе от ситуацията след оставката на правосъдния министър Христо Иванов. Кънев допълни, че няма намерение да предложи нов човек за поста.

Калфин: Бъдещето на управляващата коалиция зависи от поведението на РБ

"Моето мнение е, че Борисов и ГЕРБ направиха много ясен, много тежък политически избор дали това правителство ще се занимава с реформи или не. Прецениха, че комфортът им от гледна точка на лобитата, които стоят зад съдебната власт - същите, които свалиха ГЕРБ през 2013 година, които им спретнаха "Костинброд", които избраха Пеевски и се заканваха с физическа разправа с ГЕРБ, същите тези хора бяха предпочетени от Борисов като партньори в сегашното управление", каза Кънев.

В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ

Според него то се оформя като управление на ГЕРБ, ДПС и АБВ.

"А дали ще бъдем част от такова управление? Наистина много важен политически въпрос. Много по-важен от този дали довечера ще има протест и дали ще остане единен Реформаторският блок. Това е въпрос за бъдещето на България и дали настоящият парламент и настоящото правителство могат да движат нещата в правилната посока или ще продължат тенденцията да се движат в грешната посока, тоест ще бъдат по-силен продължител на кабинета "Орещарски", който беше много слабо правителство. Очертава се опасността да имаме по-силно правителство, което да води страната в същата негативна посока, това е голяма опасност", каза Кънев.

Румен Христов: Десницата няколко пъти си е правила харакири и никога не е печелила

Той сподели, че е видял много атаки срещу Христо Иванов и от ГЕРБ, и от Реформаторския блок, което дълбоко лично е отвратило Кънев.