Посланието на бивш британски войник с ампутиран крак развълнува социалните мрежи
Посланието на бивш британски войник с ампутиран крак развълнува социалните мрежи / Thinkstock/Getty Images

Бивш британски войник, загубил крака си по време на военна служба в Ирак, предизвика силно вълнение в социалните мрежи, след като публикува във Facebook послание срещу ислямофобията, съобщава Нова телевизия.

Тръмп иска забрана за достъп на мюсюлмани в САЩ (ВИДЕО)

Десният крак на Крис Хърбърт е бил откъснат от крайпътна бомба през 2007 година, когато той е едва на 19 години. При засадата умира негов другар, а още двама са ранени, разказва Си Ен Ен.

Мюсюлманин в Париж: Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме! (ВИДЕО)

Емоционалното послание на Хърбърт във Facebook е било споделено близо 125 000 пъти в социалната мрежа.

„Мюсюлманин ме взриви и изгубих крака си. В същия ден мюсюлманин изгуби ръката си, докато носеше британска униформа. Лекар мюсюлманин беше в хеликоптера, който дойде да ме спаси. Хирург мюсюлманин направи операцията, която спаси живота ми. Медицинска сестра, която проповядва исляма, беше в екипа, който ми помогна, когато се върнах във Великобритания", пише младият войник.

Съпругът на убита в „Батаклан" с разтърсващо писмо до терористите

„Бял човек избута инвалидната ми количка от асансьора, за да може той да го използва пръв. Да обвиняваме всички мюсюлмани за действията на талибаните е като да обвиняваме всички християни за „Клу Клукс Клан". Вземете жувота си в ръце, прегърнете семейството си и се заловете за работа", допълва Хърбърт.

Източник: Novanews.bg