Наградиха активен учител от ОУМаксим Горки в Левски
Наградиха активен учител от ОУМаксим Горки в Левски / obshtina.levski

От 22 до 24 ноември в Европейската комисия в Брюксел се проведе информационна визита на учители от България. В събитието взе участие Даниела Досева - главен учител в ОУ „М. Горки", гр. Левски. Тя бе един от двайсетте педагози, получили покана от Европейската комисия за участие в семинар на тема „Активни учители в европейски проекти". Това информираха от пресцентъра в община Левски.

В програмата бе включено посещение на Комисията, по време на което бяха изнесени презентации за процеса на взимане на решения в ЕС, образователните политики на ЕК и засегнати актуални европейски теми. Посещението в Европейския парламент обаче не се състоя, поради въведената в този период най-висока - четвърта, степен на терористична опасност.

Учителите са избрани чрез конкурс на базата на изпратени проекти, реализирани или планирани с помощта на материали, представени по време на учителски семинари, организирани от Европейската комисия в рамките на 2015 г., като Даниела Досева и ОУ „Максим Горки", гр. Левски сабили на първо място.