Каналджия изостави 24 афганистанци край Приморско
Каналджия изостави 24 афганистанци край Приморско / netinfo

Каналджия заряза 25 афганистанци в микробус на пътя Царево-Приморско съобщиха днес от Областната дирекция на МВР. Униформените се натъкнали на нелегалните имигранти на 9 декември т.г. МВР-служителите се усъмнили, след като забелязали бус „Фолксваген Транзит" с работещ двигател, но без шофьор зад волана. Щом се приближили, от купето един след друг започнали да изскачат чужденците.
За залавянето на каналджията - беглец полицаите блокирали целия район. Не след дълго успели да достигнат до пилотния автомобил, предвождал буса с мигрантите. Колата - „Опел Вектра" с кърджалийска регистрация, била управлявана от 29- годишната И.Т. от Димитровград. В нея пътувала и 22- годишната Д.А. от Харманли, а до жената пък бил и 20- годишният М.О. от хасковското село Шишманово, който изоставил бежанците. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Жители на селищата на юг от Бургас разказват, че заради наплива на бежанци, в региона вече роми са открили мобилни търговски вериги. Продавали хляб на мигрантите по 20 евро.
Ромският бандитизъм в района достигна нов връх. Самодейни отряди от мургави наши събратя се въоръжавали с въздушни пушки и газови пистолети в търсене на бежанци в гората. Нападали чужденци, влезли нелегално у нас и под дулата на оръжията, ги принуждавали да им предадат всичките си пари и ценности.