Плевнелиев: Горд съм, че назначих Христо Иванов
Плевнелиев: Горд съм, че назначих Христо Иванов / снимка: БГНЕС
Плевнелиев: Горд съм, че назначих Христо Иванов
83129
Плевнелиев: Горд съм, че назначих Христо Иванов
  • Плевнелиев: Горд съм, че назначих Христо Иванов

„Христо Иванов е професионалист. Той постигна много, защото успя да наложи темата за правосъдната реформа като централна и незаобиколима за българското общество".

Така президентът Росен Плевнелиев коментира оставката на правосъдния министър и призна, че тя е изненада за него.

Христо Иванов подаде оставка

„Хората искат справедливост, а тя минава през ефективна съдебна система", добави Плевнелиев.

„Като държавен глава аз се гордея, че назначих Христо Иванов като вицепремиер и министър на правосъдието във второто служебно правителство. Гордея се с това, че дадох път на един достоен човек в българската политика, професионалист, политик с истинска воля за реформи", каза още президентът.

Иванов: Борисов беше ясен, че ще се случат само неща, съгласувани с Цацаров

„Христо Иванов постигна много, той успя да наложи темата за съдебната реформа като централна и незаобиколима за българското общество. Въпреки че тази оставка беше изненадваща и за мен, съм сигурен, че Христо Иванов ще продължи и ще бъде посветен на тази реформа. Говоря за цялостна реформа, не само за промени в Конституцията. Това, което най-много вълнува българските граждани е справедливост, а тя минава през ефективна съдебна система", допълни той.

Росен Плевнелиев изрази надежда, приетите от Народното събрание конституционни промени, макар не в пълния им и очакван от обществото вид, все пак да послужат като основа за следващи законодателни промени и съдебната реформа да продължи.