Президентът на САЩ Барак Обама обяви кои са били любимата му песен, книга и филм за 2015 г., като негов любим изпълнител се оказа Кендрик Ламар, предаде АП.

Държавният глава най-много харесал песента "How Much a Dollar Costs" на номинирания за "Грами" рапър Кендрик Ламар. В интервю за сп. "Пийпъл" Обама довери, че любимата му книга за отминаващата 2015-а е била "Fates and Furies" (Неизбежност и безумство) на писателката Лорън Гроф, а любимата му лента - "Марсианецът" с Мат Деймън в главната роля.

Авторката Гроф се почувствала поласкана от това, че нейната творба, посветена на семейството и брака, се е оказала сред предпочитаните на държавния глава на САЩ. "Никога и в най-смелите си мечти не съм си представяла, че президентът ще прочете моя книга, камо ли да я хареса", споделя тя.

Що се касае до първата дама на САЩ, Мишел Обама с най-голямо удоволствие тя слушала хита на Бруно Марс "Uptown Funk".

И стопанката на Белия дом си харесала книга, посветена на брака. Нейният любим роман за 2015 г. се оказал "The Light of the World" (Светлината на света) на писателката Елизабет Александър, която е приятелка на семейство Обама. В него се разказва за кончината на съпруга на авторката през 2012 г. и за отглеждането на двамата й сина.

Източник: БТА