Камерън и Путин се договориха за обща борба срещу Ислямска държава
Камерън и Путин се договориха за обща борба срещу Ислямска държава / снимка: БГНЕС, архив

Британският премиер Дейвид Камерън и руският президент Владимир Путин се съгласиха, че Лондон и Москва трябва да работят заедно с международните партньори за защита от терористичната организация „Ислямска държава", предава ТАСС.

Това съобщиха от офиса на британския премиер след телефонния му разговор с Путин. От кабинета съобщиха, че разговорът е бил по инициатива на британската страна, допълва БГНЕС.

„Премиерът и президентът се съгласиха, че Великобритания и Русия трябва да работят заедно с останалите международни партньори в борбата срещу „Ислямска държава" и заплахата, която представлява организацията. Двамата постигнаха и съгласие и за нуждата от общи действия в политическия процес за постигане на мир в Сирия.

На 2 декември британският парламент с мнозинство подкрепи предложението за разширяване на операциите на британските военновъздушни сили в Сирия.

Двамата лидери се договориха за необходимостта да се блокира финансирането на тероризма. Камерън подчерта нуждата в Сирия да се състави правителство, което да има подкрепата на всички сирийци.