Отново отложиха дело на комисията „Кушлев“ срещу алоджийка
Отново отложиха дело на комисията „Кушлев“ срещу алоджийка / netinfo

Близо година след като Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, по-известна като „Кушлев“, заведе иск срещу алоджийка от Студенец, процесът отново бе отложен и следващото заседание насрочено за 27 януари 2016 г.

По делото срещу 34-годишната Ресмие Рамаданова в Окръжен съд-Разград бе представена съдебно-икономическа експертиза, която да установи какви са били приходите и разходите на семейството на осъдената за данъчно престъпление жена. Въпреки, че становището на експерта бе 36-странично защитата на Рамаданова постави допълнителен въпрос, а съдът отложи произнасянето си по това дали той е допустим за догодина. Питането бе свързано с това дали е отчетена в анализа стойността на данъците и осигуровките, които подсъдимата е трябвало да плати.

Според вещото лице за периода, в който е разследвана Рамаданова – 2007-2010 г., разликата между разходите и официалните й приходи е 345 052 лв. или 1721 минимални работни заплати.

Искът към нея на комисията „Кушлев“ е в размер на 231 519 лв.

През лятото на 2013 г. Рамаданова е сключила споразумение в Окръжен съд-Разград и се е признала за виновна за неплащане на данъци в особено големи размери за периода 2009-2011 г. Според обвинението тя е мамила с обещание за брак чужденци от Швейцария, Франция, Австрия, Турция и Германия, които е омайвала по интернет или по телефона. Влюбените мъже й превеждали суми чрез система за експресни международни преводи.