Първанов: Иванов беше спънка за развитието на съдебната реформа
Първанов: Иванов беше спънка за развитието на съдебната реформа / снимка: БГНЕС
Първанов: Иванов беше спънка за развитието на съдебната реформа
83107
Първанов: Иванов беше спънка за развитието на съдебната реформа
  • Първанов: Иванов беше спънка за развитието на съдебната реформа

Правосъдният министър Христо Иванов беше спънка за реформата. Оценката дойде от лидера на АБВ Георги Първанов, малко след като Иванов реши да подаде оставка. Според него това няма да доведе до сътресение в коалицията.

С уговорката, че не би си позволил силни думи за оставката на правосъдния министър Христо Иванов, лидерът на АБВ Георги Първанов все пак не си спести коментар:

"Както се казва - по-добре късно, отколкото никога. Наистина смятам, че министърът беше спънка за развитието на реформата в съдебната власт, в това число - и на конституционните промени. Не вярвам, че това ще предизвика някакви драматични промени и сътресения в коалицията. Министър-председателят ще предложи вероятно нов министър. АБВ няма никакви претенции към този пост".

Христо Иванов подаде оставка

Първанов не спести ирония и по адрес на лидера на ДСБ Радан Кънев, който свали доверието си от управляващата коалиция:

"Само се питам къде ще седне - дали при БСП, като опозиционен депутат. Надявам се да няма самоцелно опозиционерстване. Веднъж печелиш, постигаш исторически компромис, следващия път получаваш исторически провал. Младите политици трябва да свикнат с това".

Радан Кънев оттегля подкрепата си от Борисов и кабинета

От АБВ не скриха задоволството си от прокарването през пленарната зала на промените, с които ВСС се разделя на две колегии, а прокурорската да остане под доминацията на главния прокурор.