Нова схема за телефонни измами
Нова схема за телефонни измами / Дарик-Благоевград, архив

В Благоевград са регистрирани серия телефонни обаждания, при които участниците в организираната схема търсят парични суми, предимно от възрастни хора.

Измамниците се представят за медицински лица и искат пари за извършването на хирургични интервенции за близки и роднини на манипулираните лица.

В част от регистрираните обаждания се представят за служители на Пожарна безопасност или на ЧЕЗ-България.

Подобно обаждане бе направено към 16.00 часа на един от стационарните телефони на Дарик радио. Мъжки глас с диалект обясни, че е от енергото и прави компютърна справка на името на кого е телефонният номер, но като разбра, че е медия, бързо затвори линията.

Целта им е да получат лични данни за роднини на възрастните хора -имена, телефонни номера, предупреждават от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Криминалистите апелират за повишено внимание от страна гражданите, както и незабавно уведомяване и търсене на съдействие от страна на полицейските служители.

Гражданите, които имат възрастни близки и роднини – най-уязвимите жертви на подобен род измами –  нека се свържат с тях и заострят вниманието им, с цел неподдаване на злоумишлените обаждания.