Отличиха победителите в Шестия национален конкурс Петър Ковачев
Отличиха победителите в Шестия национален конкурс Петър Ковачев / dariknews.archive

На 9 декември 2015 г. в Арт център - Плевен се състоя връчването на наградите от шестото издание на нациионалния литературен конкурс "Петър Ковачев".

Жури в състав: проф. Светлозар Игов и доц. д-р Йордан Евтимов и Мартин Георгиев определи победителите тази година.

В категорията "Поезия" беше отличен Михаил Калдъръмов за стихотворението "Последният жител. В категория "Проза" Пепа Витанова за "Вуду магия" и Стефан Атанасов за "Котката през погледа на човека" получиха своите дипломи, а Теодора Маргинова и Магдалена Борисова бяха отличени в категория "Драма"м съответно за романите "No.48" и "Заседнали".

"Ако сред нас има повече будители като Петър Ковачев, нашият път във времето ще бъде по-светъл, слънчев и с по-големи перспективи. Радвам се, че конкурсът, създаден при управлението на Найден Зеленогорски, не потъна в забвение, защото над политическите крамоли на ежедневието има повече непреходни неща, на които трябва да отдаваме повече време и внимание", каза в приветствието си към участниците в конкурса кметът на Плевен Георг Спартански. Той увери присъстващите, че в рамките на правомощията си като кмет ще направи възможното да убеди съветниците в местния парламент, че не всичко се търгува и не всичко може да се поставя на политическия тезгях.

Отличиха победителите в Шестия национален конкурс "Петър Ковачев"
netinfo

"Има неща, заради които си заслужава да се обединим и да отдаден заслуженото на Петър Ковачев, както и да издигнем Плевен там, където всички искаме да говидим, и където винаги е бил. Дължим го и на хората и на себе си, ако се уважаваме", допълни Георг Спартански.

Отличиха победителите в Шестия национален конкурс "Петър Ковачев"
netinfo

Отличиха победителите в Шестия национален конкурс "Петър Ковачев"
netinfo