Роми тормозиха съседите си с музика, налетяха на полицаи
Роми тормозиха съседите си с музика, налетяха на полицаи / Dariknews.bg, архив

Обитатели на ромския квартал „Победа" в Бургас отбелязаха с музикална вакханалия от ориенталски ритми студентския празник, влудиха съседите от околните жилищни сгради и вдигнаха полицията на крак.

Екшънът се разиграл към 14.00 часа вчера. Още от сутринта ромите дали мощен старт на тържествата. Изкарали тонколони на открито и започнали музикално-артистичната програма. Към обяд ситуацията станала непоносима и от съседните блокове повикали полицията на помощ.

Непълнолетни роми нападнали свещеник в село Марчево

Пристигналите на мястото униформени били посрещнати от група роми. Трима от присъстващите отказали да се съобразят с искането да намалят музиката. Вместо това изсипали върху полицаите порой от закани и обиди, като дори налетели на бой. 28-годишен мъж е задържан. Другите двама участници в масовото мероприятие обаче успели да избягат. Установена е самоличността им: те са мъже на 45 и 42 години. Те са обявени за местно издирване.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пазарджик на протест срещу ромските сватби

В петиция жителите на комплекс „Меден рудник" настояват да бъдат предприети мерки за ограничаването на шумовия терор от сватби, погребения и тържества с повод и без повод, които се организират в квартал „Победа".

Други новини от Бургас