Прокуратурата повдигна обвинение за стрелбата на бул. Черни връх
Прокуратурата повдигна обвинение за стрелбата на бул. Черни връх / снимка: БГНЕС, архив

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишния Ивайло Младенов за стрелбата в района на столичния булевард „Черни връх" в понеделник вечерта.

Той е обвинен за това, че чрез огнестрелно оръжие, умишлено и по начин, опасен за живота на мнозина, е причинил на пострадалите Григор Илиев на 19 години и Марио Петров на 30 години средни телесни повреди. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години.

Двама ранени при стрелба в София, извършителят е задържан

Прокуратурата е разпоредила задържане на Младенов до 10 декември, когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

До този момент по делото са назначени две съдебно-медицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествие и са разпитани очевидци на инцидента.

Мъжете, съобщили за стрелбата в София, се представили за гардове на Алексей Петров

Инцидентът стана снощи около 17:45 ч. на метри от мол "Парадайс" и в близост до много офиси, магазини и училище. Младите мъже на 30 и 21 години са били простреляни от охранител на външния периметър на офис, намиращ се на „Черни връх". Той бе задържан и разказал, пред полицията, че е бил провокиран.

Мъжете, които снощи са подали сигнал в полицията за стрелбата на столичния булевард „Черни връх", са се представили за охранители на Алексей Петров, каза по-рано пред Дарик един от служителите в близките търговски обекти, който пръв се опитал да окаже помощ на простреляните мъже.

Алексей Петров отрече негови служители да имат общо със стрелбата на бул. "Черни връх"

Алексей Петров категорично отрече негов служител да има общо със стрелбата на столичния булевард "Черни връх".