Крадци спасиха златна рибка, след като счупиха аквариума й
Крадци спасиха златна рибка, след като счупиха аквариума й / ThinkStock/Getty Images

Гузна съвест е накарала крадци, обрали британско семейство, да спасят домашния любимец - златна рибка, след като по време на престъпното си деяние бутнали и счупили аквариума й, пише в. "Дейли експрес".

Обирджиите проникнали в къщата на Моника и Ланс Макгил в Улатън и задигнали два лаптопа и пари, докато съпрузите и трите им деца отсъствали от дома. Докато тършували, престъпниците бутнали на пода аквариума на златната рибка Фреди и го счупили. Вместо да избягат обаче, зарязвайки създанието "на сухо", крадците го оставили на сигурно място в кухненската мивка, след като я напълнили с вода.

Крадец нахрани куче и си направи кафе по време на обир

Моника Макгил споделя, че след завръщането си у дома, семейството било в шок да открие Фреди в мивката на фона на преобърнатата наопаки къща.

Съпрузите Макгил сега отправят призив за връщането на откраднатите лаптопи или поне на хилядите снимки, качени на тях. Семейството предлага парична награда от 300 лири.

Крадец се извини на ограбения с бележка и снимка

"Вещите не ни интересуват. Искаме обратно само хилядите снимки, запечатали израстването на децата ни. Извършителите могат да ги качат на диск и да ни ги върнат. Не ми се струва напълно безразсъдно да апелирам за подобно нещо, след като тези хора, въпреки деянието си, са се погрижили да спасят рибката Фреди", споделя Моника Макгил.

Източник: БТА