Близки на убития Мартин от Девня искат справедлив процес
Близки на убития Мартин от Девня искат справедлив процес / netinfo

Близки и приятели на убития преди седмица в Девня Мартин Тодоров  организират протест с искане за справедлив процес. Те се събират днес в 10,00 часа пред полицейското управление в града.

"Беше само на 23. Не доживя да види сватбата си, не доживя и да целуне рожбата си...Той, както всички други хора по света искаше да живее нормално и да бъде щастлив. Не сме ние съдниците на този свят за убиеца му, но вярваме, че той ще получи най-строгото наказание, а именно доживот без право на замяна. Никой няма право на този свят да отнема друг живот по каквато и да е причина!!! Вярваме в правосъдието на България!!! Но ако то не ни помогне, отгоре нас има много по-висш съдник и нека той да се приготви за него!", отбелязват инициаторите на протеста - група във Фейсбук, кръстена "Справедливост за Мартин".

Кметът на Девня Свилен Шитов също е поканен на протеста.

23-годишният Мартин Тодоров беше убит на 28 ноември призори в близост до детска градина в Девня. Той е бил наръган с нож няколко пъти. Заедно с него е бил и приятелят му и бъдещ шурей Руско, който има прободна рана в бедрото и е със счупен нос.

За убийството е обвинен 33-годишният Виктор Панайотов, който бе задържан за постоянно в ареста. Според прокуратурата има събрани достатъчно доказателства, сред които и свидетелски показания, които водят до предположението, че Панайотов е автор на престъплението.