Издирват двама нови заподозрени за терористичните атаки в Париж (СНИМКИ)
Издирват двама нови заподозрени за терористичните атаки в Париж (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

В Белгия се издирват двама „въоръжени и опасни", но неидентифицирани заподозрени, които са използвали фалшиви документи за самоличност, за да помогнат на заподозрения за нападенията в Париж Салах Абдеслам да стигне до Унгария, предаде AFP.

„Фалшивият паспорт на един от заподозрените е бил използван да се преведат пари от Брюксел до Париж за братовчеда на водача на терористичната атака Абделхамид Абаауд, четири часа след клането във френската столица", съобщиха от белгийската прокуратура, цитирани от агенция "Фокус".

Издирват двама нови заподозрени за терористичните атаки в Париж (СНИМКИ)
netinfo

Междувременно стана ясно, че нелегалната терористична мрежа, която е участвала в серията терористични нападения в Париж, може да има връзки и в Обединеното кралство, съобщи вестник The Wall Street Journal.

„Официални лица от западните страни смятат, че терористичната мрежа, участваща в извършените през ноември атаки в Париж, имат връзки във Великобритания, което усилва загрижеността относно заплахата в Европа", пише вестникът.

„Според двама западни представители, няколко души, заподозрени във връзки с Абделхамид Абауд - член на „Ислямска държава", който е смятан за лидер на групата организирала серията терористични атаки, се намират във Великобритания", почертава изданието.