Арестуваха жена за бой над майка си и децата си
Арестуваха жена за бой над майка си и децата си / dariknews.bg/архив

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство срещу 37-годишна пловдивчанка, за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

На 30 ноември 2015 г. вечерта тя отишла в дома на родителите си в Пловдив, където били нейните деца – 17-годишната й дъщеря и 13-годишният й син. Жената била във видимо нетрезво състояние и предизвикала скандал със семейството си, дори посегнала физически спрямо своята майка, на което децата станали свидетели.

Всичко това се случило след като през юни 2015 г. в полза на родителите и децата й е била издадена заповед за защита от домашно насилие от Районен съд-Пловдив. В нея изрично е било указано тя  да се въздържа от домашно насилие спрямо децата и родителите си. Заповедта и е била връчена от органите на МВР, като тя писмено е била предупредена за последиците от неспазването й. Въпреки това тя е посетила близките си и е извършила актове на домашно насилие спрямо тях.

На 3 декември 2015 г. агресивната жена е привлечена като обвиняема и до три дни по бързото производство предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе обвинителен акт спрямо нея в съда.