Симеонов настоява за изключване на депутатка заради удара по казаните за ракия
Симеонов настоява за изключване на депутатка заради удара по казаните за ракия / снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не се отказва от искането Полина Карастоянова да бъде изключена от парламентарната група на Патриотичния фронт. Причината - промените в закона за акцизните стоки, удрящи казаните с ракия, под които тя се е подписала.

Вчера лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи поведението на Симеонов като емоционално. Днес Симеонов му отговори задочно.

Каракачанов: Твърде тежка санкция е сваляне на доверието заради казаните с ракия

„Красимир Каракачанов е доста по-малък от мен, за да дава оценки на батко си. Освен това въобще не става въпрос за емоционална реакция. Става въпрос за решение от 27 ноември", каза Симеонов.

НФСБ сваля политическото си доверие от Полина Карастоянова

На въпрос дали казусът може да предизвика конфликт между НФСБ и ВМРО, Симеонов отговори, че това ще се разбере във вторник, когато ще има заседание на групата. Внесено е предложение за освобождаване на Карастоянова от групата, „за да отиде там, при Баракова или там, при Кадиев", каза Симеонов.

Карастоянова: Подкрепям всяка инициатива, ограничаваща сивия сектор

Вече започнаха масовите реакции по промените, каза Симеонов и допълни, че ако ВМРО иска да загуби част от поддръжниците си, да продължава да поддържа този „пагубен за българските традиции закон".