Просветният министър Тодор Танев заяви, че от първия ден, в който е на поста си, атаките срещу него не са спирали. „Аз си гледам работата. И колкото повече го правя, толкова по-неудобен ставам, защото затягаме кранчетата", категоричен бе той в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

"Ако става дума за някакво битово недоразумение и това може да махне един министър, значи живеем в побъркана държава", заяви Танев по повод слуховете, че от ДСБ искат оставката му. Интригата тръгна от изявление на Даниел Вълчев от Движение "България за гражданите", според който на закрито заседание Радан Кънев е поставил въпроса за отстраняването на Танев.

Радан Кънев: Когато ДСБ иска оставки, се чува добре, дори на улицата

"Министерството на образованието направи нещо, което действително би следвало да се оцени. Имаме много работа", категоричен бе Танев. 

Танев потвърди историята за парламентария секретар на министерството Ралица Кирилова, която е казала, че иска него да го няма, когато се върне от отпуска.

"Наужким съм поставен в една лодка, която се клати. Не виждам причина в момента да се говори за министерството на моя екип, който работи чудесно", смята той.

Източник: Novanews.bg